J*vla ångest

Natten som gick fick jag den värsta ångestattacken jag haft på åratal. Inte ens när mamma åkte till USÖ med hjärtproblem var jag så rädd. Började med jag fick smärta i ryggen som krystvärkar. Då hetsade jag upp mig o började få svårt att andas. Accelerade bara sen upp till maximum. Fick ringa mamma o prata med henne ville bara ur min kropp. Fick ta min medicin igen inget fungerar annars. Man känner sig så misslyckad när jag inte är som andra. Vill oxå vara en vuxen person som kan stå på egna ben. Utan min mamma hade jag inte varit där jag är idag. När jag träffa Henke blev det än bättre. Han har alltid accepterat ångesten gör ju mig inte till en annan person. De flesta som inte vet om den brukar inte ens märka den på mig. Nu borde man sova då klockan passerat tolv men har en Alice hos oss som absolut inte vill sova. Jobbigt är det. Fast det händer mycket roligt oxå kommer mycket nya ord. Hon pratar nästan jämnt även om man inte alltid förstår vad hon vill. Nu säger hon mamma, pappa, mormor, ko, häst, mu, vov vov. Är så kul bara vänta på det ska lossna så får man väl aldrig tyst på henne. Måste ta henne nu blir skriva mer en annan dag.

Kanondag för Alice

Natten till idag var inte kul somna först 4.30 vakna sedan före 8 av Alice. Då var hon pigg men inte mamma, satte henne framför playhouse disney så jag fick vila en stund till. Hon åt smörgås o drack saft som jag hade ställt på bordet efter tagit alvedon inatt. Alvedon gjorde jag fick sova, vilket inte verkar ge samma effekt inatt tyvärr. Henke hämtade iaf vår nya bil på eftermiddagen. Sen åkte vi ut till min morbror i deras stuga. Även min kusin kom dit med sin kille. Kul att träffa dem blir inte så ofta. Alice hade inte tidigare träffat min kusins nya kille ändå tog hon till sig honom direkt. Vi fika lite sedan tänkte de fiska lite så Alice tog min kusins kille i handen o gick. Alice tog sitt första bad för i år i ullvettern tyckte det var skönt. Själv tyckte jag det var kallt. Mamma fick ta över istället. Sen när hon skulle uppe blev hon galen. Grillade korv innan vi åkte vidare till svärmor för att visa bilen. Där ville Alice gärna stanna hos farmor en sväng men klockan var närmare 21 så bara åka hem. Hon fick bada o sen i säng. Helt slut efter idag. Önskar en annan kunde säga detsamma. Just nu känner jag av min foglossning vid blygdbenet kan knappt röra mig i sängen. Bara 64 dagar kvar måste tänka positivt. Hoppas få sova nu tänkte lägga upp lite bilder på Alice de närmsta dagarna. Godnatt!

Förbaskade ångest :(

Ja då var det kväll igen och ångesten kommer som ett brev på posten. Vet snart inte vad jag ska göra för det är så fruktansvärt jobbigt att aldrig få sova eller kunna koppla av ordentligt. Oroar mig mest för min egen hälsa, är inte så rädd för bebisen. Vet att det inte är bra för bebis att jag oroar mig för mycket, men det är lättare sagt en gjort när kroppen ger signaler på att saker är farliga.

Sömnbrist :-(

Nu har det varit ett par jobbiga nätter. Natten till fredag somna jag 4, vakna 6 av Alice som ville in till oss. Lyckas få sova till 9. Hela dagen var jag som en zombie. Min förbaskade ångest spökar alltid till kvällen o då kan jag ej sova. Natten till igår hade vi värsta åskväder o det är jag livrädd för speciellt nattetid. Natten till idag var bättre. Fick sova lite mer. Har ju en liten kott i magen som inte alltid vill sova utan ska busa om nätterna. Ej van vid det då Alice var så lugn i magen. Nu ska vi försöka vila en stund. Ska senare försöka skriva lite brev o lägga ut lite mer kläder på tradera o fb.

Flytt

Nu är allt så gott som klart med flytten, är lite småplock kvar och gardinner. Men det får bli en annan dags problem. Ska försöka att lägga mig snart då jag är så himla trött, är bara rädd jag inte ska kunna sova inatt heller. Oroar mig alldeles för mycket för min graviditet. Hade trott jag skulle vara mer lugn denna gång när jag vet vad jag har att vänta mig. Jag är bara så rädd att bebisen ska komma före vecka 36 för då måste jag föda i Örebro och det klarar jag inte av. Har ju mina barndomsminnen därifrån.
En pappa som inte riktigt handlade som han skulle. Har en lillebror som fick feberkramper som barn, då jag var runt 4 år trodde min pappa att jag fått det eftersom att jag fick hög feber. Det han tyckte var det bästa att göra var att köra mig till dåvarande RSÖ nuvarande USÖ i Örebro för observation, bara det att han lämnade mig ensam där. Mamma kom nästa dag för att hämta mig och var helt yxtokig hur han kunde lämna mig ensam där. Efter det har jag alltid haft svårt för sjukhus. Ambulanser var länge oxå ett orosmoment eftersom att brorsan åkte det ett par gånger oxå. Jag fick aldrig följa med utan lämnades hos pappa.
Ska väl försöka att sova, får alltid så ont i magen till kvällen men är lite foglossningar har jag konstaterat om jag gjort mycket under dagen. Sen har jag en sådan klåda på ett ställe under höger bröst att jag blir galen. Har en tid till doktorn på onsdag för att diskutera fortsatt sjukskrivning och klådan....

Ångest

Har sån fruktansvärd ångest varje kväll nu när ska sova. Vet ej varför men går bara inte sova. Får ont i kroppen, klåda, illamående, fryser, hjärtklappning eller ont i bröstet. När det sätter igång är det kört att sova. Oroar mig alldeles för mycket under denna graviditet till skillnad mot när jag vänta Alice. Nu vet jag hela tiden vad jag ska känna. Besökte parken zoo med mamma, Alice o Henke. Tror det kan blivit för mycket spänt mig hela dagen. Var så trött när vi åkte hem men våga inte sova då jag ej skulle få sova inatt men det hjälper inte ändå. Tyvärr hade vi inte turen på vår sida att se så många djur. De flesta gömde sig. Alice var nöjd med dagen. Trots hon vakna 6.15 imorse o endast sov 20 min på dagen somna hon först när vi kom hem o fick henne i säng. Nu vill jag oxå få sova!

Förbaskade ångest :(

Blir så trött på min panikångest att det inte är sant. Försökt att vara utan medicinen ett bra tag nu och det har fungerat rätt ok förutom att jag blir så spänd i musklerna. Därför valde jag i torsdags att ta medicinen för att se om det kunde hjälpa något. 
Men tjii fick väl jag, istället vaknade jag med att jag fick en liten blödning så jag fick ringa sjukhuset. Fick komma dit en timme efter jag pratat med dem, 10.30. Var så orolig hela tiden för att jag hade inte känt så mycket rörelser i magen heller. Fast när jag hade pratat med dem buffade det lite grann när jag började att lugna ner mig.
Kom i alla fall dit 10.30, hade tur som mamma kunde följa med och ta Alice. De gjorde både vaginal undersökning och ett vanligt ultraljud för att kolla allt. De hittade ingen blödning, livmodern var inte öppen på något sätt och hjärtat slog som det skulle på bebisen så att allt såg bra ut. Först då kunde jag slappna av lite.
Inatt var det sedan kört igen för nästa ångestattack och även en till imorse. Nu ska jag inte äta denna medicin mera för det verkar som att jag mår sämre när jag äter den.
Om en vecka ska vi flytta till större lägenhet så just nu är det ganska rörigt här hemma. Dessutom är det värsta att jag får inte bära något, inte ens Alice får jag bära på för doktorn. Vill ju inte bebisen ska komma ut 3 månader för tidigt, även om det ibland känns som det vore skönt om det snart kunde vara över. Vill bara inte ligga i Örebro så jag hoppas att jag ska klara mig dryga 7 veckor till i alla fall innan lillen tittar ut.
Alice är som vanligt svår att få att sova och trots att hon åkte i säng strax efter 20 så sover hon ännu inte.
Själv har jag såna foglossningar så jag blir galen ibland, när det är som värst vet jag inte hur jag ska sova i sängen ens. Ovanpå det har jag även en muskelinflammation eller vad det är under höger bröst precis under revbenet.

RSS 2.0