Våra nya möbler

enna säng ska vi köpa från Ikeas Malm serie:
Sen ska vi köpa denna byrå i samma serie till Alice rum:

En dag utan vilostund

Idag var första dagen i Alice liv som hon inte sovit middag. Å andra sidan däckade hon redan 18.10. Satt och sov i pappas knä redan före 18. Sen fick hon hamna i badet och sängen med detsamma. Hon sover än, helt slut stumpan. Bra om hon sover bra inatt för att imorgon är det dagis.
I fredags fick vi vår garderob från hyresbostäder. Skönt med en extra garderob. Tidigare hade vi bara 2 st i hallen på en 3:a. Vi har en klädkammare oxå men det är alldeles för mycket annat skit där. Har även funderat på att göra om det lilla kryp-in:et till ett litet rum där jag kan hållas med min keramik målning och min brevskrivning. Skönt att kunna stänga in sig lite och få lite lugn och ro.
Imorgon är det dags att bege sig till jobb igen efter 2 veckor hemma. Nu hoppas jag att hon ska klara sig ett tag innan hon blir sjuk igen. Tänker inte så mycket på det ekonomiska, vi är inte rika, men sätter Alice i första hand.
Ska kolla in ny säng och en byrå till Alice här framöver, då jag får lite extra pengar nu tacka vare lönen. Fast det kanske får ta ett par veckor tills man får pengarna från VAB. Man har ju hört att det kan ta ett tag. Har ju tidigare bara haft VAB genom mitt aktivitetsstöd och då har jag alltid fått det när jag ska 14 dagar efter pappren kommit in. Har ju hört om folk som fått vänta i månader.

Svar på odling och BVC

Idag ringde de från vårdcentralen med svar på Alice näsodling. Visade sig att hon har en stark ettrig bakterie som är vanlig hos förskolebarn. De kan ge antibiotika för det, men då det är så starkt vill de helst undvika det i långa loppet. Tror att det hon kunde erbjuda heter spektramox vilket är ett starkt penicillin som kan förstöra de goda bakterierna och öka risken för nya infektioner. Så nu är det bara att avvakta och hoppas hon blir bättre.
På eftermiddagen var vi på återbesök till BVC för att lyssna på Alice blåsljud. Det som Alice har kallas fysiologiskt blåsljud, vilket man kan säga är ett godartat blåsljud som inte kommer göras något åt. Det upptäcktes första gången på 18 mån kontrollen.
Idag är hon lite gladare verkar det som, sitter hos mormor nu och Alice leker med brorsans gamla brio järnväg.
Annars är här lugnt. Har själv använt lite revaxör då jag fått en vaxpropp i vänster öra. Se om det gör någon verkan, vilket det normalt inte brukar göra. Ska försöka göra det imorgon 2 ggr och sedan besöka vårdcentralen på fredag. Lika bra att passa på när man ändå har frikort en period.


Första tandläkarebesöket

Trots sjukdom begav jag mig med Alice till tandläkaren idag för henne första besök. Hon var riktigt nyfiken på det men ville inte öppna munnen. Fick lite information och en tandborste. Nu får vi en ny hemskickad då hon ska komma nästa gång.
Var svårt att få upp henne imorse trots att hon somna tidigt igår och sov hela natten. Efter att vi varit till tandläkaren och en sväng förbi ICA för att köpa bröd, hade inget färskt hemma. När vi sedan kom hem lade vi oss i sovrummet på sängen framför tv:n och kollade in Musses Klubbhus. Strax efter 10 ringde de från vårdcentralen då jag behövde ett intyg för att vara hemma ett par dagar till. 10.20 sov Alice fram emot 12.20.
På eftermiddagen hämtade jag intyget på vårdcentralen och lämnade det på försäkringskassan. Hämtade sedan brorsan på hans jobb. Tog svängen förbi sibylla för att få Alice att äta något. Det blev korv med mos och hon åt, helt otroligt. Har inte ätit ordentligt på veckor. Igår åt hon lite makaroner och korv. Nu ikväll blev det lite spagetti oxå.
Det värsta var att Alice lyckades somna en gång till på väg hem då vi handlat. Ändå var hon kanontrött när klockan var 20 och ville inte alls bada fast hon behövde det. Som det inte vore nog ska vi iväg till BVC på onsdag för att träffa barnläkare och lyssna på hennes blåsljud som upptäcktes på 18 mån kontrollen. Hoppas att det växt bort. Vet att mamma och brorsan har det, men inget om att jag har det.
Nu ikväll blev det även en hög med brev skrivna, har nog bara en 8 st kvar varav ett par kommit de senaste dagarna. Blir till att tänka på refrängen nu är en dag imorgon med. Ska även försöka komma ihåg ta min penicillin. Förstår inte varför det ska vara så svårt att komma ihåg att ta medicin, fast det kanske beror på att jag inte gillar att ta medicin alls.

Trött jag blir :(

Usch vad trött jag är på att aldrig få må riktigt bra. Då jag känt mig bra ett längre tag har jag minskat ner på min ångest medicin och totalt skippat den numera. Det verkar visst inte fungera så bra för mina muskler drar ihop sig och jag blir alldeles konstig i huvudet.  Har tagit medicin ikväll så jag hoppas att det ska bli bättre.

Dessa måste jag bara ha :)


SÖNDAG = tvätt- och städardag

Usch inte alls kul att städa och tvätta, men det måste göras. Skulle städat tidigare i veckan men då Alice tagit mycket energi för att hon är sjuk så har jag inte orkat. Är lite konstig för går jag hemma har jag ingen energi alls, men så fort jag jobbat kan jag göra hur mycket som helst. De flesta blir ju trötta efter att ha jobbat, men jag blir tvärtom.
Om en liten stund ska jag fara till biblioteket för att lämna en film och massa böcker som jag inte längre behöver ha hemma. Har inte hittat en enda bok på sistone som är bra att läsa. Är så trist för jag älskar att läsa, men det bästa jag vet är CHICK-LIT. Tyvärr verkar det som jag redan läst de flesta böckerna i den genren.
Det blir i alla fall att tvätta idag oxå, insåg jag har tre stora ikea påsar att tvätta och mer skulle det kunna bli för jag skulle behöva tvätta sängkläderna oxå. Egentligen behöver vi nya sängkläder för de vi har är ingen höjdare. Tycker tyvärr det är svårt att hitta bra sängkläder till vettigt pris.
Alice är fortfarande väldigt gnällig idag och kramig. Vill gärna vara med mig eller Henke hela tiden. Sitter mest framför tv:n och kollar.  Jag som hade hoppats på hon skulle bli bättre till imorgon men det ser tungt ut.
Nej ska väl ta och göra mig i ordning för att komma iväg till biblioteket så man sedan kan komma igång att städa här hemma. Har ju en liten tjej som gärna vill dra ut alla sina saker i vardagsrummet.

En inte alltför pigg Alice


Vårdcentralen igen :(

Ja då blev det en tur med Alice till vårdcentralen idag, men inte kunde de hitta något fel på henne.
Imorse hade hon fortfarande lite feber med 37.8. Inte vågat ta något mer under dagen för att ta tempen på henne har verkligen satt igång magen både igår kväll och imorse. Det blev riktig diarre på henne, Alice som knappt ätit på flera veckor stackare.
Var i alla fall iväg till vårdcentralen kl 13 och de undersökte henne. De tog även en odling i näsan för att se så det inte är någon bakterie som går att behandla. Hon var jätteduktig när de stoppade upp en sådan där pinne i näsan. Förstår precis vad obehagligt det är.
Gjorde själv en helt sjuk grej som barn, stoppade upp en 10-öring tror jag det var eller en 5-öring, minns inte exakt. Men dessa mynt fanns faktiskt när jag var liten. Vet i alla fall att jag stoppade upp myntet i näsan efter att mamma sagt till mig att inte göra det. Sedan var det bara att åka till akuten för att försöka få ut det. Inte alls en trevlig upplevelse.
Alice sov sedan en bra stund, närmare ett par timmar på eftermiddagen efter att redan sovit på förmiddagen. Fast hon blev piggare av det så jag hoppas att vi ska komma iväg till veckan. Måndag är det dessutom tandläkardags och sedan till onsdag ska vi på återbesök till BVC för att kolla Alice blåsljud.
Nej nu ska jag kolla in utröstningen av Let´s Dance.

Mer penicillin

Här fick man bege sig till vårdcentralen idag igen för att få ett nytt penicillin. Den antibiotika jag fick i form av creme har inte hjälpt alls. Hoppas att detta ska hjälpa bättre.
Som det inte vore nog hade Alice feber ikväll igen så det blir att ringa vårdcentralen imorgon igen för hennes skull.

Trött på förkylningar nu

Jag är så himla trött på dessa förkylningar nu. Varför kan vi aldrig bli fri från förkylningarna denna vinter?
Natten mot söndag vaknade Alice med ett panikskrik i sitt rum, gick upp för att kolla vad det var och känner hon är jättevarm. Lät henne då sova i vår säng och tog tempen på morgonen då hon hade 38.6. Blev inget dagis eller arbete för vår del då.
Som det inte vore nog dras jag med en envis förkylning oxå. Har dessutom ont i min vänstra näsborre. Var iväg till vårdcentralen i fredags för jag misstänkte det var bihåleinflammation men visade sig vara en inflammation i näsans mjukdelar. Det gör så ont ibland att jag inte vet vad jag ska göra. Har även glasögon som trycker på det onda stället.
Alice har även sparkat och nickat huvudet mot min näsa idag så det har inte blivit bättre.
Inte var Alice bättre idag heller så att man blir hemma imorgon oxå, kändes varm nu ikväll oxå får se hur hon är imorgon. Måste vara feberfri en dag innan hon går till dagis igen. Blir väl tyvärr att vara hemma resten av veckan.
Nej nu får det allt vara slut med dessa förkylningar!

2-års firande i bilder

Skulle ha skrivit i flera dagar men har bara inte funnits tid till det så jag tänkte jag skulle lägga upp Alice 2-års firande i bilder....

RSS 2.0