BVC och öppna förskolan

Var iväg till BVC idag för att mäta och väga Alice. Det var inget populärt ställe att komma till enligt Alice. Hade inte växt så mycket som jag trodde, hon var bara 87 lång. Men det var inte lätt att mäta henne då hon inte ville stå still så hon kan vara längre oxå. Gått upp i vikt har hon i alla fall gjort. Nu väger hon 12.5 kg.
Ska tillbaka till BVC igen den 19 januari för att lyssna på Alice blåsljud som upptäcktes på 18 mån kontrollen.

Måste försöka kontakta tandläkaren en dag oxå för att få en tid till henne att komma dit. Trots att hon fyller 2 om ca en månad har vi forfarande inte fått en kallelse till tandläkaren.

När vi ändå var till BVC passade vi på att besöka öppna förskolan vilket var väldigt uppskattat av Alice. Hon tyckte det var jättekul. Måste passa på att gå dit ett par måndagar till eftersom att man inte vet vad som händer till våren. Skulle egentligen till AF imorgon men de ringde och bokade om tiden till nästa tisdag istället.

Var en sväng och tränade imorse oxå vilket var skönt... men kallt var det ute. Idag hade vi 12.2 minus när jag åkte till sjukgymnasten...

När vi kom från öppna förskolan åkte vi och åt på sibylla sedan till Maxi eftersom vi hade hämtat upp morbror som ville handla där. Väl hemma somnade både jag och Alice i ca 1½ timme vilket var skönt.

Kvällen har annars varit lugn.

Sovmorgon

Ja idag vaknade jag 9.24 av ett sms. Var nästan säker på att något hade hänt Ior, inte att klockan var så mycket. Fick se tiden och då fick jag PANIK. Hade inte hört Alice på hela natten och morgonen. Var tydligen trött idag oxå för att när jag kom in i hennes rum satte hon sig upp i sängen. En riktigt utvilad och glad tjej har jag haft idag.
Skulle ta med henne ner på stan en sväng för att titta på tomten, men då det snöade och blåste så fick hon stanna hemma med pappa. Tycker det var ett klokt val för skönt var det inte ute.

Alice rum


Ommöblering

Ja idag blev det äntligen gjort, Alice rum. Tycker att det blev mycket bättre nu än innan. Hoppas bara att Alice ska tycka samma sak när hon nu ska sova ikväll.
En stjärna fick jag oxå tag på till Alice rum vilket jag blev nöjd med, en röd blev det. Var lite skeptisk först men det passade jättebra. Vet att för ett par år sedan köpte vi en svart stjärna som såg jättefin ut i butik men när vi kom hem och satte uppd en lyste den knappt.

Den här veckan har annars varit ganska hektisk, tycker inte jag hunnit med annat än att jobba och sova... var den andra tiden försvunnit vet jag inte.

I onsdags och torsdags var det inte alls kul att lämna Alice på dagis. Hon var så ledsen, speciellt på torsdagen då ville hon knappt släppa mig. Igår var det mycket bättre. När jag sedan hämtade henne skulle hon inte hem först. Skulle busa omkring, när vi skulle klä på henne blev hon ilsk.
Som en rolig grej på fredagen blev det ett besök till Mcdonalds som Alice vart jätteglad för. Brukar bli galen om man åker förbi där och inte får gå dit.

Så hände i tisdags när pappa var hemma och sjuk. Alice var inte på dagis så då hämtade de mormor på dagis när hon sluta. Sedan kom de förbi mamma. När vi sedan skulle åka hem skulle hon prompt tll Mcdonalds hon nästan sprang neråt, men det blev inget med det.

Imorgon är det alltså första advent. Var har året tagit vägen? Snart blir Alice 2 år. Borde fundera på presenter till dess. Men innan är det oxå jul och man är tyvärr inte gjord av pengar. Å andra sidan så behöver barn inte ha så mycket för de tröttnar ganska fort på leksakerna ändå. Har funderat på lite duplo, men vet inte mer vad det ska bli.

Ska ner en sväng och måla imorgon på jobbet/praktiken när de har öppet. Måste kolla in Anneli och Kicki som ska sitta som tomtemor och tomtefar.

Då var det min tur

att få magsjukan igår. Kände mig trött, frusen och konstig hela dagen. Alice och jag var hos mamma igår eftermiddag en sväng då Henke fortfarande var i Finnerödja. Han var där för att fixa sin Saab 900 inför besiktningen. Vilket inte gick så bra för han hade inte alla grejor.
I allafall så började jag att spy runt fem draget tror jag det var... sedan blev det ett tiotal ggr innan jag somnade igår kväll. Idag har det varit lugnt och jag har fått i mig lite mat nu ikväll. Hoppas att det ska bli bättre. Vill inte missa praktiken för denna vecka ska skyltas inför söndag. Det är första advent, vilket jag inte riktigt kan förstå.

Magsjuka och dop

Ja i onsdags kväll blev då Alice sjuk som väntat. Trodde nog mer på vattkoppor eller förkylning men det blev magsjuka. Usch känns som en annan skulle få det oxå. Konstig i magen just nu, men kan vara att Alice vägrar att sova oxå. Hållit på att natta henne snart i en timmes tid. Har läst, sjungit och bara legat hos henne, men inget har hjälpt.
Magsjukan började alltså i onsdags. Jag, Alice och brorsan var först till Sibylla för att äta. Jag skulle på ljusparty och brorsan på hockey. Alice ville inte ha hamburgare vilket var första tecknet på hon inte mådde bra. Åkte sedan till leksaksaffären där det inte heller var så kul. När vi åkte därifrån ser jag i ögonvrån hur hon slänger ut nappen ur mun och det står som en kaskad i bilen. Stackare. Mamma som skulle ta hand om henne på kvällen. Hon lyckades spy ett par ggr till innan sovdags. En gång till blev det när vi kommit i säng. Hon sov skapligt genom natten och morgonen var ok. Henke fick vara hemma då jag hade sjukgymnast på fredagen.
På torsdagen kräktes hon ytterliggare en gång, sedan har det varit bra.
Då vi dessutom var bjudna på dop i dag i Vänersborg hos en kompis till Henke blev det att han fick åka själv. Ville inte smitta ner de andra. Dessutom har han ännu inte kommit hem och åkte före halv nio imorse så det var bra vi inte åkte med. Alice har varit gnällig hela dagen.
Kunde gjort ett superfynd idag på en Stiga Snowracer Classic som bara kostade 175 kr men fick syn på att den hade trasig skida och ratten var lite ranglig.
Nästa helg kanske det blir Mariefred och julmarknad, får se hur väder och vind är samt vårt mående. Känner mig ju som sagt inte alls hundra själv.
Det är dessutom första advent till helgen så framåt fredag blir det att fixa upp ljusstakar och stjärnor, måste iväg och leta efter något till Alice rum imorgon. Har sett många som redan börjat sätta upp det, men tycker att det är alldeles för tidigt. Lite traditionsenligt måste det vara. I år måste vi dessutom införskaffa en gran vilket vi inte hade förra året.
Tänkte se om jag kan måla lite och försöka få klart min vätte snart.... närmar sig som sagt jul.

Sovmorgon och slappadag

Idag vakna Henke halv nio och skrek KLOCKAN ÄR HALV NIO! Jag som alltid ställer klockan för att han inte ska försova sig. Nu var det ingen fara. Gick in i Alice rum för att kolla henne då hon inte sagt ett ord. Hon sov fortfarande. Fick ta och väcka henne. Blev inte alls glad på mig.
När vi hade ätit frukost och pappa åkt till jobbet intog vi soffläge framför tv apparaten med playhouse disney.  Det var Oso på tv så Alice var glad. Idag fick jag se mitt program oxå "Våra bästa år". Följde det maniskt förut men går ju inte längre då jag jobbar. Efter det intog vi sängläge Alice och jag. Vi sov till 13.00.
När vi gick upp fick Alice en glass för att hon skulle vara lite glad. Någon mat var inte ens att fundera på, blev en smörgås som hon åt halva på.
Röjt runt lite har hon, men mest hela dagen har hon varit gnällig och suttit vid tv:n. Har inte varit bra väder så vi kunnat gå ut heller och leka lite.
Själv känner jag mig inte hundra heller, vet inte vad det är. Tung i huvudet och känner mig allmänt nere. Inte lust med någonting. Fått undan tvätten och plockat lite men hade behövt göra ändå mer.... får bli en annan dag. Snart ska vi åka hämta mamma som slutar om en stund.

Gnällig Alice

Jag börjar klart undra vad det är med vår dotter. Nu har hon varit gnällig sen i onsdags men hittar inget fel på henne. Har trott hon ska bli sjuk, men det vill inte bryta ut. Fast det ska väl komma lagom till tisdag när det är dags för praktik igen. Jag som trivs så bra där.

Var svårt att få henne att sova ikväll oxå. Tog över timmen innan hon till slut somnade, det efter att ha fått lite välling i magen.


Blev tyvärr inte så mycket gjort idag som jag hade hoppats på. Orkade verkligen inte, vet inte var orken tog vägen som jag hade igår. Har en förkylning som aldrig vill bryta ut, precis som Alice.

Nu ska jag försöka att gå lägga mig, är en ny dag imorgon med nya saker att ta tag i som bland annat lägga all tvätt i lådor och bara umgås med Alice. Måndagar är en riktig slappadag, det blir som min söndag. Sen får vi hoppas att vi är friska och krya med nya tag på tisdag när det är dagisdax och praktik.



Här var en något gladare Alice som trodde Frasses låda var en sandlåda :)




Fotografering

I fredags åkte jag, mamma, Alice och brorsan in till Örebro för att fota Alice på babyproffsen. De var där från Stjärnstudio och fotade. Tänkte det skulle bli en bra julklapp. Blev både helfoto och halvfoto. Dagiskortet blev bra men inte  så kul att ge bort i julklapp direkt. Var lite svårt att få ett riktigt bra kort på Alice, men det gick till slut.
Alice har varit så gnällig och orolig i flera dagar nu. Vet inte vad det är men tror det är sjukdom på G. Vill inte riktigt bryta ut. Känner mig själv inte hundra heller.
Igår började jag med att möblera om i vardagsrummet, är inte riktigt klart ännu. Är det sista som jag inte riktigt vet var jag ska göra av.
Om en liten stund ska jag ner i tvättstugan igen, sen blir det väl att åka och handla för veckan... måste ha lite mat hemma man slipper handla varje dag.

Mina alster

Här kommer bilder på lite av det jag börjat måla i helgen. Har fått sån abstinens sen jag börjat måla att jag varit tvungen köpa hem lite saker oxå.

 

En vätte

 

 

En fotbollsspelare till brorsan


Läkarbesök

Ja idag var jag då äntligen iväg till vårdcentralen för att se om de kunde lista ut problemet med min rygg. Nu trodde läkaren inte att det var diskproblem utan något med mina muskler som jag ska träna upp. När ska jag hinna med det? Har ingen som kan sitta barnvakt om kvällarna. Vägrar att be mamma om mer hjälp. Nu jobbar hon dessutom 75% och de flesta dagarna är sena för henne redan som det är. Att åka och lämna henne till farmor tar längre tid än själva träningspasset, sen tror jag inte det skulle vara så uppskattat heller om jag får säga min mening. Alice är gullig så länge hon håller sig på avstånd. Pratas kan det göra om henne men att sedan ta något slags ansvar är en annan sak.
Idag var det barnmålning på keramiken. Var riktigt mycket folk mot vad det brukar vara. Alltid roligt det. Själv håller jag på att måla en pepparkaka nu får se hur det blir med den. Har fått lite abstinens oxå så jag ska köpa hem lite så jag har att göra när jag har lite tid över. Är rätt avkopplande att måla lite.
Alice har som vanligt varit på dagis. Verkar har gått bra idag oxå. Nästa vecka är det visst dags för någon slags föräldramöte. De vill man ska träffa personalen utan barn ca 15 min tis, ons eller torsdag. Får väl bli en tidig morgon för min del då, troligtvis satsar jag på tisdag om det nu finns tid kvar.
Ska försöka slappa lite nu och ta en smörgås bara Alice somnar. Körde lite situps hemma hos mamma då vi var där en sväng och träffade Ior.

Lite fler nya bilder

Alice rider på sin gunghäst, var först igår 31 okt 2010 som hon förstod hur man gör
Alice äter sin favoritkaka
Så här sov Alice igår när jag var inne och tittade till henne.

Alice kollar Oso

Så här koncentrerad är man när man kollar in Oso på Playhouse Disney
Trött är man oxå...

Vart tog veckan vägen?

Jag hade flera gånger tänkt uppdatera här, men vet inte var veckan tog vägen. Först var det praktik tis-fredag, sen blev det lördag och jag var i Örebro hela dagen. Igår var det söndag och den ägnades åt att städa, tvätta och få främmande av släkten.
Fyllde år i fredags, blev hela 33 år. Fast jag har lite slutat att fira nu när man blivit så här gammal eller vad man ska säga. Har inget behov av presenter längre. Oftast det man numera vill ha kostar ändå massa pengar. Fast jag önskar mig aldrig något heller numera. Det som jag alltid är i behov av är kläder, men när jag har pengar finns ändå inget jag vill ha.
Till Alice däremot är det inga större problem att hitta kläder, där finns det istället alldeles för mycket jag vill ha.
De här kläderna köpte jag i alla fall till Alice i helgen:
Denna kostade endast 49.50 på HM
Dessa plagg köptes på Lindex
Alice växer så det knakar nu, vet inte var den lilla tjejen försvunnit. Hon har blivit så himla stor. Ska lägga upp lite nya bilder på henne senare i veckan.
Nya ord kommer det hela tiden oxå. Imorse när jag vaknade hörde jag inne ifrån hennes rum ett OJ OJ. hon är rolig hon. Tror hon samlar på sig ganska mycket för hon kör hela tiden frasen "Är det?"
Nu är hon helt galen i soffan, sitter och tittar på Oso, som är hennes andra favorit efter Musses Klubbhus.
Eftersom att vi är lediga idag funderar vi på att åka ner till stan för att ta en liten fika på Bagarns brödbod och samtidigt besöka biblioteket för att lämna in en bok som ska in idag.
Igår hade vi alltså besök av släkten och Alice var verkligen i sitt esse. Tidigare har hon varit en ganska lugn tjej. Nu är det i princip fullt ös från tidig morgon till sen kväll. Sover gör hon då gott. Har till och med fått henne att sova ett par nätter utan välling. Är i en sån period nu att jag försöker vänja henne av med det.
Potträning har vi även provat lite och det gav resultat igår. Alice började att dra av sig blöjan igår vilket hon inte gjort tidigare själv. Därför provade jag att ta på henne ett par vanliga trosor bara. Fick ha dem på sig, var lite rädd hon skulle kissa men gick jättebra. Satte henne sedan på pottan efter en stund då kissade hon direkt. Riktigt duktig tjej det där.
Här väntar vi dessutom på att de ska komma installera stadsnätet.... måste gå ner och kolla till Ior om en stund då de är hos mamma just nu. Blir tyvärr att låsa in Frasse oxå för han kan inte springa runt fötterna. Dessutom kommer de ha dörren öppen och då smiter han ut.

RSS 2.0