Första toabesöket och dagis

Nu har det gått ett par dagar sen sist jag skrev. Har själv inte mått så bra, är min tur att vara sjuk nu. Hostar som bara den idag. Man kan bli galen för mindre. Vaknade dessutom inatt med att jag hade så ont i ryggen och trodde det var lungorna men var nog bara spänd.

Igår blev det i alla fall första toabesöket på en riktig toalett för Alice. Vi var hemma hos mamma och helt plötsligt säger Alice "Baja aja" och pekar på blöjan. Tog därför fram toaringen vi har hos mamma och satte henne på toaletten. Otäckt tyckte hon det var och ont gjorde det för henne då hon var jättehård i magen igår. Vet inte varför tycker att jag ger henne mycket att dricka. Har ätit lite mycket välling nu när hon varit sjuk då hon inte velat ha vanlig mat så det kan väl varit en bidragande orsak. Duktig är hon i alla fall min lilla tjej som talar om när hon ska bajsa.

Idag var hon tillbaka på dagis. Hade bytt dag med tanke på att jag skulle på företagsbesök idag på Keramikfabriken. Lämnade henne 8.30 och det var lite ledsamt men hade visst gått jättebra hela dagen sade de. Hon var där ända till 13.30 utan att jag hörde ett ord från dagis vilket jag var lite orolig över. Men det som varit jobbigast för henne var att vila för det hade hon inte velat göra på madrass själv. Hon hade sovit ca 30 min i  Anna-Lenas famn men det var det enda. Sen hade det visst hänt en liten olyckshändelse. Hon hade snubblat och fått en stor bula i pannan, men det är sådant som händer.

På företagsbesöket gick det bra och jag ska börja nästa vecka på tisdag. Ska bli kul att komma igång lite igen. Skönt att bara få vara Camilla och inte bara mamma. Dessutom märker jag att Alice mår bra av att vara på dagis. Hon har det kul. Så nästa vecka blir det nya tider för den lilla damen.

Imorgon ska hon dessutom iväg och klippa sig igen hos frisören innan vi följer med mamma in till Örebro då hon ska på läkarbesök.

Själv ska jag iväg till frisören på torsdag. Ska bli skönt är ett bra tag sedan jag klippte mig, närmare bestämt i januari var det sist.

Pottan första gången :)

JA idag satt Alice på pottan för första gången och bajsade. Hon har börjat visa när hon ska bajsa genom att peka på blöjan. Därför tog jag tillfället i akt och satte henne på pottan. Det var inte så uppskattat till en början, men vad stolt hon var när hon såg vad hon presterat.

Här är vi snart alla sjuka tror jag. Har gått och varit frusen hela dagen. Henke har klagat på halsont. Alice är i alla fall på bättringsvägen även om hon får vara hemma imorgon oxå. Ska sedan till dagis på måndag istället för tisdag då jag ska på företagsbesök på måndag.

Sjukdom forfarande

Jag då blir det att Alice får vara hemma resten av veckan så får man ta tag i sista delen av inskolningen nästa vecka. Hon nyser och snorar hela tiden. Ingen idé att släppa iväg henne för en dag. Tycker det är lite egoistiskt om hon nu fått vara hemma de andra dagarna sen skicka iväg henne på torsdag. En annan är ju likadann om man jobbat och varit hemma alla dagar och mår bättre till fredagen brukar jag inte gå om det inte är något speciellt på jobbet då.

Pratade med min arbetskonsulent idag och ska på företagsbesök på måndag, får se vad det kan ge. Känns inte riktigt som min grej. Det är på Keramikfabriken här i Karlskoga och jag kan ju inte måla vilket de gärna ser att man kan göra. Får väl se vad som händer. Dessutom får jag nog ta med mig Alice eftersom att det inte är hennes dagisdag på måndag om nu inte sista inskolningsdagen tas på måndag då. Ska ringa och prata med dem imorgon.

Annars händer här inte så mycket, håller nog själv på att bli sjuk tror jag. Känner av halsont och ont i kroppen. Fast å andra sidan brukar jag ha ont i halsen utan att det blir något mer ett par dagar, sen brukar det försvinna. Vet inte riktigt vad det är med min kropp. Jag blir aldrig riktigt sjuk. Kan gå och dra med en förkylning hur länge som helst utan att den bryter ut, jättejobbigt. Feber får jag heller aldrig så man kan bli av med det. Är fåräknat hur många gånger jag haft det i mitt liv. Tror inte att jag haft feber så många gånger som jag har fingrar ens.

Idag blir det att äta korv stroganoff vilket jag inte är så förtjust i men det får gå ändå. Sen blir det att skriva lite brev ikväll och se om det finns något på tv. Annars ska jag läsa min bok "Slaskjobbet" av Christina Larsson



Sen hämtade jag även de här böckerna som jag hade reserverat på biblioteket.

 

Leif GW Perssons senaste deckare

 

 

Jo Nesbö

 

Kanske kommer inte och skriver mer senare eller så höres vi en annan dag.... vore kul om ni som läser kunde lämna ett litet avtryck här.


Lite äldre bilder på Alice

Satt och titta efter bilder i mammas dator då jag fann lite äldre bilder på Alice sedan hon var nyfödd och framåt som jag tänkte lägga upp hä i bloggen.

En alldeles nyfödd Alice

 

 

En mindre glad Alice (vilket hör till ovanligheterna) blir tvingad att ligga i spjälsängen som hon aldrig gillade.

 

 

Alice sitter med stöd


Bättre mående

Alice har blivit bättre under dagen och är nu tillbaka till sitt rätta jag förutom att hon är så förkyld. Blir inget dagis för henne imorgon heller. Hon måste vara feberfri en dag för att orka till dagis. Får se hur man gör framåt onsdag. Har tänkt att om hon fortfarande är jättesnuvig till onsdag så får hon vara hemma resten av veckan.

Var ute en sväng nu på eftermiddagen efter att vi hade varit och handlat. Hon tyckte det var lite kul.

Feber och hemma från dagis

Idag skulle varit sista dagen på inskolningen på dagis men det blev att vara hemma istället. Alice hade igår kväll 37.8 i temp vilket är feber för henne. Sen har hon varit ganska gnällig och sovit oroligt inatt.  Fick ge henne ipren vid 2 inatt och sedan alvedon vid 6. Nu är hon lite piggare är till och med uppe, springer omkring lite. Nu kollar hon Playhouse Disney, har nyss varit en av hennes favoriter "Specialagent Oso". Hon sitter riktigt stilla när det är något som roar henne vilket är bra.

Hon blir hemma imorgon oxå eftersom att hon måste vara feberfri en dag innan hon går till dagis.

Sjukdom blää :(

Ja då har det inte ens hunnit gå en vecka på dagis och Alice är troligen redan sjuk. Kände av redan imorse att något inte var som det skulle. Hon var så gnällig. Nu känns hon varm till kvällen men har inte hunnit ta någon temp ännu. Någon mat har hon inte heller velat äta.

Ska i tvättstugan nu så ska försöka uppdatera senare ikväll.

Marknad, storvinst och loppis i Granbergsdal

Idag var vi då en sväng till på marknaden i Degerfors. Denna dag var även Henke med en sväng.

Började dagen med att besöka Pingstkyrkans Second Hand. Alltid kul att gå på loppis för man kan göra så bra fynd. Har handlat så mycket av Alice leksaker den vägen, och även en hel del kläder. Fast nu när hon blivit större har det blivit mest att handla via Tradera eller nya kläder. Var även till stan och lämnade en bok samt köpte grönsaker.

Vi åkte sedan vidare till Degerfors där vi var tills två draget. Kom nog ner runt halv elva. Besökte då Mulles loppis för att se om tröjorna jag ville ha till Alice fanns kvar. Det gjorde de, så jag gjorde ett fynd på 20 kr för 2 tröjor. Den ena var med diddl och den andra med bamse. Knallade sedan vidare ner på marknaden. Stannade till vid ett stånd som "Vulkanerna" (Degerfors IF:s supporterklubb) hade och där tog jag lite lotter som kostade 1 kr styck. Köpte 10 st för 10 kr och lyckades vinna 255 kr. Fick 21 och jag som aldrig har tur i spel. Ska vara glad man haft tur i kärlek, för vad är det man brukar säga Tur i kärlek otur i spel.

Henke köpte hunden som Alice så gärna ville ha (kommer en bild på den). Sen gick de vidare medan jag kollade lite grann. Hittade dem nere vid tivolit där Alice åkte sin griskarusell. Det blev en gång till senare under dagen och hon var alldeles nöjd. Somnade efter den sista åkturen.
Blev lite andra saker på marknaden oxå. Då jag vann lite extra pengar köpte jag gardiner till Alice rum som dessutom var nedsatta från 180 kr till 100 kr. Blev även lite godis, en ballong med Musse till Alice och chips. Hoppade även in på Lekerstugan i Degerfors där de hade 20% på ordinarie pris. Köpte ett par byxor från Name It. Har ett par likadana i en annan färg sen förut och de är så bra. Lika bra passa på att köpa när det är lite billigare., kläder lär gå åt på dagis.

När vi var klara på marknaden tog vi en sväng till Granbergsdal där det  var loppis. Jag gjorde några fynd, köpte en liten väska med saker till Alice som hon kan leka att hon är på Mcdonalds. Själv fick jag 1 par byxor från BlendShe och 2 tröjor från Kappahl för 30 kr. Inte alls fel. Alice blev så ledsen och fick be mamma släppa av mig och Alice på Sibylla där vi mötte upp pappa så hon fick äta. Efter det for vi vidare till farmor för att låna en borrmaskin av farmorbröderna.

En kompis till Henke ringde så det var bara att ge sig hem, han och hans tjej var i trakterna och ville hälsa på. Alice och jag stannade ute och lekte medan de var här innan vi for för att handa något till kvällen.

Upptäckte en mindre rolig sak ikväll att jag fått min mens tillbaka efter att ha ätit minipiller i över 1 år, har slutat med dem för vi vill ha ett litet syskon till Alice. Får se om och när det blir. Hade så svårt att få Alice och hoppas det inte ska strula lika mycket denna gång.

Godnatt alla där ute är dags att tänka på refrängen.

Vulkanmarken

 

Här ses en riktigt nöjd tjej efter att hon åkt karusell på Vulkanmarken i Degerfors.

Alice var helt galen när hon fick syn på denna karusell. Skulle åka till vilket pris som helst. Tyckte att 30 kr var dyrt men hon gav sig inte så det var bara att köpa en biljett så hon fick åka. Glad var hon oxå. Första gången hon åker en karusell alldeles själv. Trodde hon skulle bli jätterädd men gick jättebra.

En glass var vad hon oxå ville ha denna dag. Vilket hon oxå fick, en piggelin. Hon hade varit så duktig på dagis (berättar mer senare i inlägget om det) vilket gjorde jag ville ge henne lite belöning. När vi hade gått ett varv gick vi för att kolla in Mulles Loppis lite. Var där en sväng igår och hittade tröjor till Alice men dum som jag var missade jag att ta ut pengar innan vi åkte. Hade sedan ingen lust att köa i Degerfors. Ska ner imorgon igen på marknaden så jag hoppas de finns kvar då. Imorgon ska vi dessutom försöka locka med pappa. I alla fall så när vi gick till Mulles passera vi  pizzeria Empoli som Henke och jag brukar äta på ibland. Alice blev helt tokig. Så när vi varit på Mulles fick vi gå dit och äta för hon var så hungrig.

Blev sen ett varv till innan vi åkte hem eller rättare sagt vi hämtade Ior och åkte vidare till Alice farmor. Trots att Alice varit uppe sen 7.10 imorse var hon inte trött när klockan var 20.30. Åkte ut till farmor och det uppskattade både Alice och farmor. Hon sparkade på sin boll där ute. Kan tro att hon ska bli fotbollsspelare som stor. Nu är vi alla fall hemma och Henke håller på att natta Alice.

 

Dagis gick jättebra. Passade på att städa här hemma medan hon var på dagis, vilket var rätt skönt att få lite gjort. Inte alltid så lätt att städa när man är ensam hemma med en dotter som hela tiden vill ha ens uppmärksamhet. Fick ihop lite att skänka vidare till loppis och sedan kastade jag 4 sopkassar. Skönt bli av med lite. Åkte i alla fall upp för att hämta Alice och var där 11.50 ungefär. När jag kom upptäckte hon inte mig först. Sen blev hon ledsen när hon fick se mamma, men gick över då hon fick nappen. vi åkte i alla fall hem för att lägga henne. Men inte skulle hon sova, hon ville ut och skriva med sina gatukritor och sedan leka med sin gräsklippare. Fick in henne till slut och då sov hon i 2 timmar vaknade kl 15 igen. Då åt vi mellanmål och sen åkte vi till Degerfors och Vulkanmarken vid 4.

Ska dit imorgon oxå... hoppas på lika bra väder då som idag.


Dagis

Har inte hunnit uppdatera de sista dagarna men nu ska jag försöka att få ihop ett par rader innan man ska hämta Alice på dagis. Har lämnat henne helt ensam idag från 8.30 och nu är klockan 10.30 utan att de har hört av sig. Känns skönt det för då vet man att det går bra. Har varit så nervös för att lämna henne. Min ångest har varit framme flera gånger och det har varit svårt att sova om nätterna.

Imorse hade jag ställt klockan på 06.30 men vaknade först strax efter 5 när Henke gick upp. Sedan när han hade åkt då ringde hans andra telefon som han inte har i jobbet. Tala om att jag blev irriterad. Upp stänga av den och så fick jag bara den på snooze. Upp igen och stänga av den. Somnade om och vakna 6.30 jättetrött. Alice sov så gott så jag lät henne sova till 07.10 då hon själv vaknade. Gillar inte att väcka henne för att hon blir så sur då. Nu behövde jag ju inte det vilket var skönt.

Vi åkte sedan till dagis vid 8.15 tog bilen för det är lättast om hon skulle bli ledsen och vill hem igen. Hon har alltid nappen och sin älskade "Kisse" med sig. Tur är så har vi en extra kisse nu som hon kan ha på dagis. Sen har vi en hemma och en hos mormor. Gick då in på gården på dagis och Alice vill genast ut och leka i lekparken, fick tala om för henne att vi skulle gå in. Var väl inte så glad först men när vi kom in fick jag i alla fall ta nappen utan protest. Sen gav jag henne en kram innan hon gick till sin fröken Anna-Lena. Hon tyr sig jättebra till henne. Tog sin "Kisse" och hon hade knappt tid att vinka till mamma ens. Var riktigt kul att se.

Det roligaste är egentligen att hon hittat en bra kompis i en fd killes barn som heter Philip. Gillade inte först hon skulle gå på samma dagis som hans barn men det blir nog bra. Vi har inget ont mot varandra idag och jag har inte velat ha honom sen jag gjorde slut med honom 2000. Även om jag tror hans tjej trott jag velat ha honom. Minns en gång när hon väntade deras första barn och mitt ex hälsade på mamma, då blev hans nuvarande tjej helt oxtokig.

Alla dagar har faktiskt gått riktigt bra, hon har varit så nyfiken när hon varit där. I onsdags var den dagen som hon var tröttast. Vi åkte då från dagis vid 11 tiden för att hämta mormor och morbror och handla på Maxi. När vi hade ätit och så vidare somnade hon 12.45 och vaknade först 15.45.

Idag ska Alice äta mat om hon nu vill ha något får se hur det går. Skulle visst vara tacogratäng på dagis idag. Hon gillar ju tacos så hon borde äta lite grann hoppas jag. Ska hämta henne 12 igen om hon nu orkar hålla sig vaken tills dess.

Senare idag bär det av till Degerfors och Vulkanmarken. Hoppas nu bara vädret ska hålla i sig någorlunda. Nu ser det faktiskt ut att klarna upp lite ute. Aldrig kul att gå på marknad när det regnar. Ska egentligen inte ha något speciellt, kanske lite marknadsgodis men vet inte ännu. Alice får ju inte äta godis så det blir svårt att köpa det och äta själv utan att hon ska veta det..... har bestämt att nu när dagis börjar så är det bullar och glass bara på lördagar. Godis ska hon vänta med ett bra tag till.

Inskolning dagis

Ja var tar dagarna vägen har tänkt uppdatera flera gånger men tiden räcker inte till vill jag mena. Vet inte var den tar vägen. Tänkte passa på att skriva lite nu innan vi ska iväg till dagis. Sen blir det nog en sväng till Örebro i eftermiddag. Måste köpa mat till kaninen.

Idag är alltså den stora dagen D för Alice. Nu finns det ingen återvändo hon ska skolas in på dagis. Lite orolig för hur det ska gå. Dessutom känner jag mig själv inte hundra, har sådan jobbig huvudvärk. Gillar ju inte att ta värktabletter så jag hoppas att det ska gå över av sig själv. Det mesta beror nog på att jag är spänd inför inskolningen av Alice.

Var ju dit själv en sväng igår och fick information. Det verkar bli jättebra. Bara nu Alice tycker samma sak det vet man aldrig. Just nu är hon ganska mammig så det kan bli jobbigt till en början innan hon förstår att det är där hon ska vara om dagarna. Nu kommer det bara att bli tre dagar i veckan till att börja med. Sen får man se vad som händer för en annans del, väntar på att få någon praktik.

Skriver lite mer senare idag om nu tiden räcker till.... tänkte passa på att lägga upp lite nya bilder oxå.

Alice äter vallmofranska

 

 

Alice på isträning med Bofors IK i Nobelhallen ser en aning uttråkad ut

 

 

Alice i Lekstugan i Knappfors


Söndag kväll och snart inskolning

Ja nu har det blivit söndag kväll och jag har inte fått klart inlägget från igår. Förstår inte var tiden tar vägen egentligen tycker inte jag hinner med någonting just nu.

Idag har jag tvättat en stor del av dagen... sen har vi varit ute en hel del. Alice uppskattar att få vara ute mycket nu en period och det är bra- Hon sover mycket lugnare om nätterna när hon får vara ute.

Imorgon är det då dags för inskolningssamtal. Tur har jag då mamma jobbar eftermiddag imorgon så jag kan komma ensam på samtalet vilket de rekommenderade om man hade möjlighet. Annars kan man inte göra så mycket.

Får fortsätta att skriva liter mer imorgon och lägga ut lite fler bilder då jag istället kan ta den bärbara datorn.

Godnatt alla där ute!

Lördag igen

Fy vad fort veckorna går vill jag mena. Redan lördag igen, tyckte nyss det var lördag och vi var till Göteborg. Nu är det i alla fall bara 2 dagar kvar till Alice börjar dagis eller man kan säga 3 för jag ska på inskolningssamtal utan henne på måndag.

Vad har då hänt här de senaste dagarna? Inte speciellt mycket kan jag väl säga.

I torsdags tog vi en tripp till Berget i Degerfors för att Alice skulle få titta lite på djuren. Passade samtidigt på att ta med Ior så han fick åka en tur och springa lite. Tog även en fika där. De har så goda wienerbrödsbakelser där som kallas "Älgläpp" Alice gillar gräddvaniljkrämen som är i den.
Hon hade i alla fall jättekul på Berget. Vi tittade på djuren och lekte på lekplatsen. Roligast tyckte hon att fåren var för de påminner om Frank The Sheep från Tele2.

Uppe före tuppen

Idag vaknade Alice före 6 en mamma som inte var lika glad för det. Har dessutom bärt så mycket på henne och legat konstigt ett par dagar så jag har så ont i ryggen. Hann med att diska och plocka/dammsuga i vardagsrummet.

Nu kom Alice och var livrädd för "Små Einsteins" på Playhouse Disney. Är visst "Hans och Greta" med häxan var nog den hon blev rädd för....

Blir ett kort inlägg ska snart dra ner till morsan en sväng, Alice saknar mormor. Är van att träffa henne varje dag. Tänkte även ta en tur med min knasiga kanin som älskar att åka bil. Han bröt sin tass för snart 5 år sedan. Vi åkte då till Mariefred på minnesgudtjänst för min bortgångna mormor. Men han sade inte ett ljud om sin brutna tass det han var mest irriterad över var att han inte fick åka mer bil när vi kom hem. Då hade han ändå åkt 36 mil.... den lilla busen.

Kväll igen

Ja då var det dax att sova snart igen, förstår inte var dagarna tar vägen egentligen. Nu är det bara 2 vardagar kvar sen helg och Alice ska börja dagis. Är så himla trött idag för jag fick inte sova mycket inatt och är rädd det ska bli samma visa inatt igen. Har märkt av att Alice sover dåligt när inte pappa är hemma. Vet inte om det är jag som påverkar med min ångest. Fick henne att sova tidigt idag, redan före åtta somnade hon. Det hör inte till vanligheterna.

Inatt vaknade hon vid två för jag gav henne ingen välling innan hon sov då hon fick lite hos mamma eftersom att hon vägrade att äta pannkaka. Har en liten tjej som är väldigt kräsen vad det gäller mat, rädd för hur det ska gå på dagis. Får nog ta med lite välling som hon kan äta om hon inte får i sig något. Klarar inte att gå en hel dag utan att äta något. Se om man kan ge sig iväg till BVC någon måndag på öppen mottagning för att kolla vad man kan göra åt problemet med att hon inte äter. Hoppas att det ska bli bättre. Hon har 5 tänder på G nu på en gång, är nästan lika många som hon har sammanlagt nu.

Kollar just nu in "Livet på BB" på kanal5 och sitter och skriver blogg i sängen. Tänkte jag skulle roa mig lite ínnan jag sover för jag känner mig lite orolig. Dessutom har jag ju datorn om jag får svårt att sova inatt. Godnatt skiver mer en annan dag!

Bilder

 

Alice undersöker om det finns något intressant i mammas plånbok

 

Alice provar att sitta i en låda med urväxta kläder

 

 


Göteborgsbilder



Alice spanar in en kanin (icke i bild) som hon var rädd för och bäst att sitta i mammas famn





Alice åker ponnykarusellen, tyckte det var kul först men blev rädd när den började att gå


Arbetskonsulent och AF

Ja idag var jag och träffade min arbetskonsulent på Activa. Var ett tag sedan jag träffade henne så det ska bli skönt att veta nu att man snart ska få komma igång igen. Nu vet jag inte vad det kommer att bli, men hoppas på en praktik som snart kan leda vidare till något jobb.  Men ska ta det lugnt nu ett tag och skola in Alice på dagis innan allvaret börjar ordentligt.

Var även iväg till AF idag för att få påskrift på min försäkran till försäkringskassan. Är så himla jobbigt med detta för skickar man inte in lappen i tid får man inga pengar så man kan betala räkningarna. Är ju första månaden nu på länge som jag får en full ersättningsmånad.

Ringde även dagis idag och fick veta vilken avdelning Alice ska börja på. Det blir Rödluvan avdelning 2 så Alice kommer att gå på samma avdelning som vår granne Kevin. Får se hur hon reagerar över det. Inskolningen ska börja på måndag med inskolningssamtal. Tyckte att om jag kunde skulle jag komma själv första dagen för det här samtalet. Får väl se om mamma kan ta Alice, för Henke han jobbar i Karlstad från måndag och 2 veckor framåt.

Imorgon har jag inget planerat skönt att bara ta det lugnt ett par dagar nu. Jo förresten ska hämta filmen "Snabba Cash" som jag reserverat på biblioteket och försöka titta på den. Var länge sedan jag såg en hel film.

Sov gott alla där ute! Lovar att lägga upp lite bilder från Göteborgsresan senare i veckan....

Göteborgsresan

Ja då ska jag skriva ett inlägg om Göteborgsresan som gjordes i lördags då.

Började med att åka från Karlskoga strax före åtta på morgonen, var bara förbi Henkes mamma för att hämta DVD;n som han hade haft där (en bärbar). Tänkte Alice kunde titta på lite film men det var inget batteri i den så det blev ingen film.
Åkte via Åtorp och ner mot Gullspång. När vi hade kommit nedanför Åtorp är det en ganska kurvig väg och Henke körde på lite för att det skulle kittla i magen. Tyvärr blev Alice åksjuk och spydde ner sina kläder.

Tog ett stopp strax innan vi körde ut på stora E20, där vi mötte upp våra grannar som oxå skulle ner till Göteborg och Liseberg.

Då Alice hade spytt ner sina kläder var vi tvungen åka in på Allum i Partille för att köpa en extra omgång kläder ifall att det skulle bli några fler olyckor. Hade bara ett extra byte med mig. Blev lite kläder på HM med Mimmi. Passade även på att äta på MAX när vi ändå var där. Åkte sen vidare till Liseberg där vi fick börja med att leta parkeringsplats. Fann något helt fallfärdigt parkeringshus där det inte ens fanns hiss utan man fick gå ner samma väg som bilarna för att köpa biljett och sen gå upp till bilen igen. Tur var hittade vi ett annat parkeringhus precis vid Liseberg.

Tyvärr blev väl inte dagen så lyckad som man hade kunnat hoppas. Det började med att det var väldigt varmt och mycket folk. Sedan övergick det i regn som höll i sig en bra stund. Köpte ett åkband till Alice som tyvärr inte hann utnyttjas till fullo pga. köer, väder och att Alice sov en stund.

Gick från Liseberg vid åtta tiden och åkte vidare till Maxi i Mölndal. Var tvungen att besöka toalett och sen ville jag kolla om de hade ett klädesplagg jag ville ha till Alice men det fanns inte där heller.

På hemvägen tog vi en avstickare via Trollhättan och Vänersborg för att se SAAB fabriken och kolla var en kompis till Henke bor. Tankade även i Vänersborg där vi stannade på Mcdonalds för att värma välling till Alice. Hon sov väldigt oroligt men blev lite bättre när hon fick välling i sig. Visade sig sedan igår söndag att det var magen som var det stora problemet att hon inte kunde sova på hemvägen.

Fick göra ytterliggare ett stopp i Mariestad för att Alice var så ledsen och ville till mamma. Efter det minns jag inte så mycket mer av resan eftersom att jag själv somnade efter att vi passerat Gullspång. Vet att vi på hemvägen åkte via Bäckhammar och Björneborg. Blev en trevlig utflykt som jag hoppas vi ska göra om till jul och besöka Liseberg igen då.

Nya ord

Ja nu kommer det nog snart aldrig att vara tyst här hemma. Alice har börjat bubbla på som bara den även om de flesta saker hon säger är ganska oförståliga för en annan så betyder det nog saker för henne.

Igår kväll kom hon med en tröja som Henke fått av sin bortgångna farbror och så visade hon mig den och sade tröja. Tala om att man blir stolt då. Sen sade hon även titta vilket hon upprepade idag så både Henke och mamma fick höra det.

Varit en riktig skitdag idag. Ute har det bara regnat, sovit dåligt inatt har man gjort och ovanpå det har man haft en trotsig dotter som inte lyssnat på mamma för fem öre.

Jag hoppas att det blir bättre väder imorgon så att man kan gå ut lite, Alice blir så jobbig om hon inte får vara ute. Idag har hon röjt nästan hela lägenheten och ovanpå det har hon varit väldigt mammig hela dagen. Henke har knappt fått ta i henne och till mormor har hon inte heller velat fast hon vill det annars. Bävar för hur det ska gå när hon ska börja dagis till måndag.

Imorgon ska jag träffa min arbetskonsulent får se vad det ger. Måste ta med mig Alice eftersom att både mamma och Henke jobbar just då.

Ett snabb inlägg

Tänkte bara skriva och tala om att allt är bra med oss. Blir inget långt inlägg idag, vi är slitna efter Göteborgsresan igår och därför ska här sovas tidigt. Hade nyss lagt Alice men inte vill hon sova heller. Ha det bäst skriver mer imorgon.

Ute dag

Ja idag var det då äntligen bra väder så Alice och jag kunde passa på att vara ute. Gick utan innan klockan var tio då det redan var lite grannbarn ute på gården. Alice är så duktig för hon gillar att leka med alla barn. Tycker det är rätt att man inte ska styra sina barn att leka med en speciell person utan det ska de själva bestämma oavsett ålder. Det värsta jag vet är mobbning och utanförskap eftersom att en annan själv upplevt det.

Saknar en riktig vän att umgås med och det är väldigt jobbigt i perioder. Har ju grannarna jag pratar med, men det blir ändå inte samma sak. En VÄN är så mycket mer en det.

I alla fall så var vi ute till efter tolv då Alice började att bli riktigt trött. Gick då in och lade henne. Läste lite i min bok innan jag oxå passade på att vila lite. Vaknade runt 14.40. Gjorde då lite välling till Alice eftersom att hon inte ätit sedan morgonen men det var inget som behagade den lilla damen. Hon åt lite av min ena tekaka, mestadels smöret. Ville inte ha något mer sen.
Passade på att gå ut en stund efter vi ätit innan vi skulle handla. Fick så himla ont i magen när vi skulle åka iväg till Ö&B. Tur var hade de en toalett där, men jag blir så stressad av att gå på offentliga toaletter pga min jobbiga mage. När jag var yngre kunde jag inte ens besöka en offentlig toalett. Det fungerar idag i alla fall.

När vi kom hem ville Alice vara ute en stund till medan mamma gick in för att laga mat åt oss. Jag är evigt tacksam min mamma som hjälper mig med den biten. Förstår inte hur andra som är helt ensamstående klarar av vardagen helt själva. Men det är väl något man får vänja sig vid. Känns ju ibland som man själv är ensamstående då sambon jobbar som han gör och jag för det mesta tar det största lasset. Undrar hur det ska bli om en annan får något att göra om dagarna.

Har lite ångest över att behöva lämna iväg Alice till dagis. Skulle gärna velat vara hemma med henne ett bra tag till. Men det fungerar ju inte ekonomiskt att leva på 0 kr i månaden. Både en själv och Alice har ju behov.

Inatt blev det inte heller mycket sömn. Alice vaknade vid elva och ville ha välling. Gav henne inte det när hon somnade för att hon hade vräkt i sig massa tacos igår. När hon väl hade ätit ville hon ju inte sova. För att få henne lite trött gjorde jag en sak som inte händer alltför ofta hon fick titta på sin älskade Musses klubbhus. Får passa på skämma bort henne lite nu innan dagis börjar. Hon får ju annars inga stora saker en liten bulle eller glass då och då. Det jobbiga är att hon börjar bli så medveten om vad GODIS är, men jag har bestämt mig för att hon ska inte äta sådant än på ett par år. Hur länge man nu kan stå emot. Men en sak är i alla fall positiv det har fått mig att äta mycket mindre godis.

Nej ska kolla klart på "Extrema samlare" på tv3 och sen hoppas jag få sova. Godnatt alla där ute om nu någon läser min blogg.

Ännu mer REA fynd

Hamnade då hos mamma inatt ändå fast jag hade hoppats att så inte skulle bli. Är så himla trött på min panikångest som sätter stopp för så himla mycket roliga saker i mitt liv. Inatt ska jag sova hemma för det är bättre för både min del och Alice del. Men allra gladast är nog Frasse som inte sett sin pappa på två dagar. Inte får vi träffa honom förrän han jobbat klart imorgon.

Då vi sov dåligt inatt lade vi oss att vila redan vid halv elva idag, lite tidigt men kunde inte hålla Alice vaken längre. Vaknade sedan 12.20. Fixade med lite här hemma och gav Alice välling till lunch. Hon är så kräsen nu så hon äter nästan ingenting. Fast å andra sidan är det inte så lätt för att hon har ju ganska få tänder, bara 6 stycken. 4 sitter uppe och två i nedre käken.

Åkte ner på stan runt halv tre för jag hade ett ärende till banken och så skulle jag lämna samt hämta några böcker jag reserverat på biblioteket. När jag ändå var där nere passade jag på att kolla om de hade några fler rea fynd och det blev lite grann som ni kan se på bilderna nedan.

 

Allt detta fick jag för endast 146,50 kr Helt otroligt. Det blev 8 par trosor, 1 par strumpbyxor och 1 par strumpor.


Blev även detta för 123 kr. 3 tröjor, 2 par trosor och 2 par strumpor.

Kunde bara inte låta bli när det var så billigt. Lär ju gå åt vad det lider. Kläder är ju något man aldrig får för mycket av eftersom att har man lite mer behöver man inte tvätta lika ofta.

Blev även en liten fika på Bagarns brödbod, idag blev det en opera bakelse. Tala om att det var en glad tjej.

Blev en tur och säga hej till pappa i farmors lägenhet, inget som var så uppskattat direkt från Alice. Det bästa tyckte hon var att prata med pappa i telefon. Hon älskar telefoner....... min lilla tjej.

När vi kom hem var Alice och jag ute en stund så hon fick leka av sig. Tycker det är kul att vara ute nu och leka hoppas det blir skapligt väder så att man kan vara ute imorgon.

Åt tacos hos mamma idag och det är en av Alice favoriträtter, då äter hon som om hon aldrig sett mat förut. Fast det är väl inte alltför ofta hon gör det så skönt när hon verkligen äter ordentligt.
Blev en tur med Ior oxå och det tyckte Alice var kul för hon fick leka med mormors plånbok, det är ju så kul att plocka ur alla kort. Gör hon hela tiden bara hon får tag i mammas plånbok.

Nu sover hon sen 21.30 vilket är skönt ska passa på att skriva lite brev.

Vaken tjej igen :(



Ja då som jag tänkte att nu ska jag snart sova, då vaknar Alice. Bilden är tagen alldeles nyss. Ville ha välling min lilla tjej. Kanske hon kan sova inatt. Vi är ju gräsänklingar idag med. Skönt att veta att man har mamma i närheten. Är ju inte den som direkt älskar att vara ensam hemma men det är skönt oxå.

Idag har vi varit i Degerfors (jag, Alice, mamma och kaninen Ior) för att plocka vinbär det blev lite grann som mamma ska göra god saft på. Inte alls fel.
Alice blir alltid så himla rädd för Roffa när hon får se honom, samma sak hände idag. Men det går bra efter en stund och när vi ska åka hem vill hon inte det. Sammma sak är det om han kommer hälsar på hos oss. Han är lite som den extramorfar som hon inte har. Morfar har hon ju men han finns inte delaktig i hennes liv vilket inte är någon större förlust heller. Han är rent utsagt en ren skitstövel och sådana kan man gott klara sig utan. Farfar finns det tyvärr heller inte någon.

Nej nu vill Alice att jag ska följa med henne och sova är väl lika bra så man får några timmars sömn. Hoppas hinna med att skriva lite fler brev imorgon. Har bara en 13 st kvar att svara på. Fått 9 av dem de senaste två dagarna. Så är det när man älskar att skriva.

Här har dessutom katten fått knäppslag hitta en råtta att leka med... Godnatt alla där ute om det nu är någon som läser detta!

Alice med sin gräsklippare


En tur till Karlstad

Fick i alla fall lön för mödan när jag idag åkte till Karlstad med Alice, mamma och brorsan. Passade på när Henke hade jobbat natt. Han ville ändå inte följa med dit.
Skulle leta överdragsbyxor till Alice. Började därför med att kolla in Karlstad City, men där fanns ingenting. Det är som affärerna inte tror att hösten snart ska komma. De säljer bara regnkläder men jag vill ha allväderskläder istället. Fann ju en FIX jacka för 279 kr på Lindex i Kristinehamn i lördags. Det blev även ett nattlinne med bamse då det var tag 2 betala för 1. Kanon när de rear ut så.

Åkte i alla fall vidare till Bergvik där jag kollade in H&M, Lindex, Kappahl och Polarn och Pyret men inte fanns det något där. Kappahl hade ett par men de fanns då inte i Alice storlek så klart. Istället gick jag in på Maxi där jag fann ett par röda byxor som var nedsatta från 179 till 129. Sedan stod att det var 50% på reapriset, men visste inte om det gällde de byxorna. Tyckte ändå det var ett bra pris med 129, glatt överraskad blev jag när de faktiskt bara kostade 64.50.

Alice börjar nästintill bli omöjlig att ha med i affärer, hon drar i allt eller tar med sig sakerna. Får för sig att hon ska ha vissa saker som hon sedan vägrar att släppa, som när jag visade henne en film med Händige Manny. Å andra sidan är inte favoriten Händige Manny utan Musses klubbhus.

Imorgon ska vi åka till Degerfors att plocka vinbär hos en vi känner. Tänkte även passa på lämna lite böcker på biblioteket där som jag lånat. Kommer inte hinna läsa alla böcker jag har hemma. Ska försöka delta i bibliotekets sommarläsning som innebär att man läser 5 böcker, skriver recension på dem och sedan får man en bok. Jag vet ej vad det är för bok, men det gör inget bara kul att få en bok. Jag läser ändå så det blir inget extra bara för den här sakens skull.

Senare i veckan bär det väl av till Mariefred och en sväng till  Liseberg om det nu blir bra väder i helgen. Ha det bra alla där ute om det nu finns någon som läser min blogg. Ska lägga mig och läsa min bra bok "Dödergök" av Katarina Wennstam. Hoppas att få sova inatt. Natten till idag vaknade Alice vid tre och tyckte det var dags att gå upp, fick henne att somna om först vid halv sex. Tala om att man var trött när klockan ringde 8 imorse. Skulle nämligen till lidl och försäkringskassan på förmiddagen.

Välkommen till min blogg

Hej och välkommen till min nya blogg, se hur ofta jag kommer att orka eller rättare sagt ha tid att uppdatera denna blogg. Har länge tänkt jag ska börja blogga om mitt familjeliv men det har helt enkelt inte blivit av.

Nu sitter jag här hemma, dottern sover och sambon sover i sin mammas lägenhet då han ska börja jobba 2 inatt. Skönt att ha lite egentid vilket inte är alltför ofta det händer.

Idag har varit en ganska lugn dag. Började dagen med att städa lite här hemma, vilket verkligen behövs. När det varit fint väder har jag lagt städningen åt sidan för att kunna umgås så mycket som möjligt med min dotter och att hon kunnat få vara ute. Har inte så många dagar kvar nu innan hon ska börja dagis. Dagarna går alldeles för fort vill jag mena. Mitt på dagen passade jag på att vila tillsammans med Alice för att jag sover så himla dåligt om nätterna. Vet inte heller varför jag alltid är så trött jämnt. Måste nog ta och kolla upp det snart. Eftermiddagen ägnades åt att tvätta och sedan hämtade vi bror i Degerfors. Ior (min kanin), fick följa med.

Ior han är en kanin av eget slag måste jag säga för det bästa han vet är att åka bil. Ska se om jag kan hitta något kort på det att lägga upp här på bloggen.

Imorgon blir det lugnt, sedan är det ganska mycket den här veckan. Ska hinna med Karlstad, Mariefred och en tur till Liseberg om nu vädret tillåter.

Ior åker bil

Nej blir att avsluta här för idag men ska försöka att uppdatera den som nu läser detta om mitt familjeliv.

RSS 2.0