Spökeri

Det verkar spöka hemma hos min mamma för imorse när hon hade varit på toa kom hon tillbaka till sängen och hitta en kanin kott. Vi fick ta bort Ior i december och sedan dess har mamma städat sängen ett antal gånger men ändå låg det en kott där som hon inte hade sett innan. Riktigt otäckt, för det kan jag tycka tyder på att Ior faktiskt är där och spökar för mamma. Han är så saknad av oss alla.
Idag har jag varit riktigt duktig vill jag mena. När jag gick upp vid halv nio körde jag igång med att städa vårt sovrum. Åt frukost efter att jag plockat upp allt på golvet och sedan damsög jag. Var så skönt när det var gjort.
Tog sen en tur till Karlstad med mamma för att leta lite kläder som inte fanns här i stan till Alice som jag gärna ville ha. Det blev dessa tre grejor till Alice idag:
Blev även detta från Ikea till Alice
När mamma och jag kom hem mötte vi upp Alice och Henke som var i doktorsparken. De hade tidigare varit hos farmor och sedan ätit på Mcdonalds. När vi lekt en stund i doktorsparken åkte vi vidare till en lekpark i Carls Åby men där var vi bara en kort stund innan vi åkte och handla på ica.
Skulle tvätta när jag kom hem, men Alice ville vara ute så Henke fick bära ner tvätten och jag tog det därifrån. Hon cyklade lite trehjuling och lekte i sandlådan. Ska försöka lägga upp lite nya bilder på henne här. Har bara inte laddat upp dem i datorn än... ska försöka göra det i veckan som kommer.
Nej nu blir det snart refrängen är jobba imorgon igen.

Blåsbubblor

Idag blåste Alice såpbubblor för första gången alldeles själv. Hon är så duktig min lilla tjej. Blev alldeles överlycklig när hon kunde blåsa själv!

Räkneord

Ja just som det låter så har Alice börjat att räkna, nu kan hon räkna från ett till tre. Språket kommer mer och mer för varje dag som går nu är så kul.
Tidigare idag när vi var hos mamma sade jag BUU till henne då härma hon mig och sade samma sak tillbaka. Lite kul. Hon har blivit sådan härmis på vissa saker, både bra och dåliga. Hon är lite för uppmärksam ibland. När jag mådde som sämst och spydde massa så skulle hon göra samma sak. Stack ner huvudet i toaletten när jag gjorde det. Det var inte så bra.
Andra saker hon härmar är när man hostar eller rapar.
Imorgon blir det arbete igen för min del för första gången på 2 månader vilket känns lite konstigt.
Fick idag köpa nya vindkläder till Alice då jag upptäckte att FIX kläderna jag hade från förra säsongen var i kortaste/minsta laget. Hade en riktig tur för mamma hade uppmärksammat i tidningen att man fick 20% på valfri vara på Lilla W. Ville nämligen ha Didriksons kläder. 
Vi prova en rosa jacka och byxor på Team Sportia, men ville även kolla in på stan på FIX som vi hade tidigare och så Lilla W. Fix var ingen höjdare för de var inga snygga färger. Är så himla trött på att allt ska vara rosa till tjejer. Alla tjejer är inte prinsesstjejor som gillar rosa.
Istället blev det detta ställ:
Hade sen tidigare en lila jacka som passar perfekt till byxorna oxå. Så nu kan vi vara ute i alla väder. Köpte ju för ett tag sedan även detta ställ från Didriksons:
Som ni märker är Didriksons en favorit här, det kostar lite mer men å andra sidan sitter det bra och det håller passformen.
Nu hoppas jag på att Alice ska sova snart så att man själv kan gå till sängs. Har varit riktigt jobbig denna vecka att få att sova om kvällarna. Hon mår inte riktigt bra då hon har en förkylning i kroppen. Inne på andra veckan som hon är hemma nu. Blir förhoppningsvis så pass pigg och frisk att hon kan gå till dagis på måndag!

Mycket som hänt

Det var riktigt länge sedan jag uppdaterade min blogg men tänkte jag skulle försöka få ner ett par rader nu medan dottern är lugn.
Ja man är hemma igen med dottern som är genomförkyld. Den här gången lyckades hon vara på dagis en månad innan hon blev sjuk igen. Sägs ju att första året är det värsta året då man blir hemma som mest.
Börjar bli lite långsamt att vara hemma eftersom att jag nu varit hemma i över 2 månader sammanlagt med Alice sjukdomar och egen sjukdom.
Min mage började att krångla rejält i början av februari och jag trodde till 100% på att det berodde på magkatarr efter allt som hade hänt tidigare med mammas sjukdom och att vi fick ta bort Ior samt mitt problem med ny praktik. Sen kom chockbeskedet för ett par veckor sedan, jag var gravid i vecka 12 redan. Iofs har det funnits symptom som jag relaterat till magkataren eftersom att den mesta smärtan har suttit i mellangärdet och jag kräktes mycket magsyra. Det var när jag inte började få behålla maten som de blev fundersamma på vårdcentralen och jag fick göra ett gravtest som visade klart positivt.
Pga extrem trötthet och en hel del kräkningar blev jag sjuskriven i 5 veckor sammanlagt. När det var som värst gick dagen åt till att sova/vila för att orka ta hand om Alice när hon kom från dagis. Nu är det bättre, även om jag fortfarande är trött och vissa dagar har väldigt svårt att äta. Måste ändå börja att arbeta så vi får väl se hur det ska gå. Blir i alla fall att arbeta till fredag då Henke är hemma.
Henke skadade fingret förra veckan så att han fick sy 4 stygn, tur i oturen så var det lillfingret. Stygnen ska tas bort på fredag så då ska han vara ledig, och Alice ska då vara hemma.
Idag hoppas jag orka komma iväg och måla lite keramik, har inte blivit av när jag mått dåligt. Lite beror det även på hur Alice mår men hon får ju vara hos mamma och det tycker hon är kul.

RSS 2.0