Kissa på toan

Idag kissade Alice för första gången på toa hos mormor. Tidigare har hon bara bajsat där. Visade mig att hon ville gå dit så jag trodde ju det var nr 2 som vanligt. Satte henne på toa och då kissa hon, tala om att hon blev förvånad.... min lilla duktiga älskling.

Äntligen fredag!

Då var det fredag igen, skönt! Undrar ibland var dagarna tar vägen faktiskt. Är så underbart skönt att ha något att göra om dagarna.
Hade möte med min arbetskonsulent igår och jag ska vara kvar till 31 december på Keramikfabriken, vilket känns skönt att veta det redan nu. Man behöver inte gå runt och oroa sig över framtiden de närmaste 3 månaderna.  Inte för att det kommer att leda till ett riktigt jobb men man har en sysselsättning om dagarna och Alice kan vara på dagis. Nu ska jag även utöka med tisdagar och gå 11-17 de dagarna. Har mamma som kan hämta henne tidigare då eftersom att hon slutar som senast 16.00. 5 oktober kommer hon inte vara på dagis och jag missar praktiken för att då har jag inget dagis då de har studiedag här i stan.

Alice verkar trivas som fisken i vattnet på dagis nu i alla fall. Igår hade hon knappt tid att vinka till mig när hon kom dit, skulle bara iväg och leka. Sen hade det gått jättebra hela dagen. När jag kom för att hämta henne strax före halv fyra hade hon fullt upp med att leka med de andra barnen. Jättekul att se att hon inte bara leker själv.

Imorgon blir det en långresa igen, vi ska till Mariefred och besöka "Museibanans dag". Hoppas att det blir bra väder. Ska även träffa gammelfaster och titta till mormor och morfars grav. Tycker att det är så trist att man inte längre har mormor i livet, för man hade alltid någonstans att sova om man ville stanna över natten. När jag var yngre uppskattade jag inte Mariefred på samma sätt som idag. Vill att Alice ska få uppleva en annans barndoms sommrar, för vi hade alltid så kul där som barn.

Kanondag på dagis!

Var helt förvånad idag när jag lämnade Alice på dagis. Hon har alltid gnällt och gråtit när man ska lämna henne så jag trodde samma sak skulle hända idag. Dessutom var det ett par dagar sedan hon var på dagis. Men hon var alldeles överlycklig för att komma dit. När jag skulle gå vinkade hon bara.
När jag kom och hämtade henne på eftermiddagen så vankade hon runt i sin egen lilla takt och såg riktigt nöjd ut. Jättekul att hon börjar trivas där!

Röstat och gjort min plikt

Idag har jag varit och röstat och gjort min plikt. Hoppas verkligen allt går vägen idag. Viktig är i alla fall att man gör sin plikt tycker jag. Men sen är det faktiskt upp till var och en att rösta.

Tog en promenad strax efter 10 ner till vallokalen för vi trodde det skulle bli sådan kö dit, men det var inte så. Vädret var ändå så fint så då fick man en promenad. Det borde man göra oftare är skönt när det är gjort. Ska försöka ta tag i det den här veckan. Då kanske även vågen kan visa på något mindre antal kilo. Har dragit ner massor på godis eftersom att Alice inte får äta det.

På vägen hem tog vi en tur in på Lidl, men det blev inget handlat för min del.

Alice fick en flaska välling när vi kom hem till lunch, brukar ge henne det då vi två andra aldrig äter lunch mitt på dagen när vi är hemma.  När hon ätit lade hon och jag oss för att vila, brukar passa på att göra det om dagarna. Sover så dåligt om nätterna. Fast natten till idag sov jag bättre, för att Henke och jag bytte säng. Även Henke sov bättre. Han tycker att hans säng är för mjuk och jag tycker min är för hård. Kändes även som Alice sov lite lugnare. Men när hon äntligen sov vaknade jag vid 5 med fruktansvärd magvärk. På toa fick man inte heller gå. Hatar min mage på det viset. Har gjort alla undersökningar man kan för magen men ändå hittar DE INGET FEL!

När vi vaknade runt 14.30 tiden åt vi lite mellanmål i form av smörgås. Fast Alice åt mest leverpastej. Sen tog jag med henne ut för att leka lite grann. Hämtade även ut Ior som nu är riktigt arg då han inte har någon balkong. De byter våra balkongfasader och fixar till betongen vilket visade sig vara trasig på mammas balkong.
Ior var i alla fall riktigt nöjd när han fick vara ute. Själv passade jag på att tvätta lite då det fanns en ledig tid. Katten hade kissat igen vilket jag blir galen på. Ska ringa veterinären någon dag och se om det finns någon tid att kastrera honom när mamma är ledig från jobbet oxå.

Har vunnit två auktioner idag på tradera, en overall och ett skidset till Alice kanon det. Nu saknas bara 1 eller 2 overaller så har jag det mesta till vintern.

Örebro

Ja idag var man då in till Örebro och Ikea. Alltid blir det extra mycket med hem som man inte räknat med från början. Meningen var att vi skulle dit och köpa lite nya lampskärmar till kök, vardagsrum och sovrum. Det blev allt det, tyvärr skulle vi haft ytterliggare en lampfot men de var det slut på. Får bli nästa gång man åker dit.
Är lite knäppt för vi har två Ikea så himla nära numera, förut hade vi bara Örebro och närmsta efter det var Västerås, nu finns det även i Karlstad. Bra det ifall det är något som man absolut måste ha och då kan man kolla om det finns på det andra stället.
Förutom lampskärmar då blev det nya bestick till oss och äntligen hade de bestick till Alice som jag tittat efter varje gång vi varit där.

Henke och jag passade även på att kolla in ny sängram till oss men usch vad dyrt det skulle bli om man skulle köpa det man vill ha, inget man har råd med just nu i alla fall. Det skulle kosta över 8000 kr för en ny säng med ram och nya madrasser. Får bli i framtiden.

När vi ändå var i Örebro passade vi på att äta den goda "Wadköpingsbrickan" på Deiles. Den är så himla god. Man får två korvar, mos, pommes, gurkmajonäs, inlagd gurka, rostad lök och en sak till som jag inte minns plus korvbröd. Å det är så gott, finns inte på Sibylla här i stan trist nog.

Alice fick en stor Musse Pigg på Toys U Rus, tänkte lägga upp en bild på den en dag. Har dåligt med batteri i kameran just nu för att jag tog massa foton på kläder jag ska sälja på tradera. Suttit med det men det tar sådan lång stund.

Nu sover hon lilla tjejen och det borde nog en annan göra snart oxå. Imorgon är det dax att gå att rösta. Har så gott som bestämt mig redan. Man kan göra sin röst hörd, det blir ändå som det blir ändå. Är ju bra ändå att försöka att påverka resultatet. Godnatt där ute!



Alice leker med sin dockvagn



Lilla linslusen men hon ser allt bra trött ut här....

Kväll och huvudvärk

Ja nu är det torsdag kväll och jag hade hoppats kunna sätta mig skriva lite brev och njuta av lite tid för mig själv. Men tji fick jag för jag har sådan huvudvärk. Tror att jag spänner mig en del omedvetet när jag är på praktiken fast jag inte märker det förrän jag kommer hem.

Hade gått jättebra på dagis idag. När jag lämnade henne imorse så vinkande hon till mig. Var lite ledsen först men gick ändå till sin fröken utan några problem. Fick även se att det är dax för Alice första dagisfotografering den 29 september ska bli kul.

Till helgen ska vi åka till Ikea inhandla nya lampskärmar till sovrum, vardagsrum och kök. I framtiden ska vi även köpa ny säng. Nu kommer vi att satsa på den här lägenheten för vi ska bo här ett bra tag har vi kommit överens om. Sökte en större lägenhet här men den gick till en av våra andra grannar och jag är GLAD över att det var de som fick den. Hörde nämligen om att det skulle kunnat vara ett socialfall som skulle få den. Dessutom är de värda lägenheten enligt min åsikt, för de bor nu i en tvåa och har en liten som är i Alice ålder. Vet själv att jag tyckte vi bodde trångt när vi bodde i 2½ :an men vad ska det inte vara att bo i en 2:a då.

Ska prata lite med hyresbostäder oxå så de kan byta ut skåpdörrarna i hallen, de har bytt skådörrarna i köket men inte i hallen. Dessutom kommer vi att satsa på att få nya golvmattor i år när vi får lappen om underhåll av lägenheten. Vi tog det inte förra året men skulle vara skönt med nya mattor. Har även funderat på att kolla om någon kan hjälpa oss att tapetsera om i alla fall sovrum och vardagsrum då det kostar för mycket genom Hyresbostader.

Imorgon är det sista dagen på veckan. Är rätt ok på keramikfabriken, är skönt att komma ut att göra något på dagarna. Jag får så mycket mer energi när jag väl kommer hem. Fick faktiskt dammsuget imorse och vattna blommorna hann jag oxå med.

Torsdag igen var tar dagarna vägen?

Ja då var det torsdag igen. På praktiken idag har de kurs så förhoppningsvis ska dagen gå lite fortare än igår. Var riktigt segt igår för att vi hade så lite kunder under de timmar jag var där. Tur det är bra folk man jobbar med så man kan prata lite i alla fall, vore jobbigt om det vore sådana som inte ville prata alls.

Ska försöka att vara duktig och dammsuga av vardagsrummet innan vi ska iväg för det är brödsmulor överalllt. Alice äter ju macka överallt eller så hittar hon en smörgås man glömt lägga där den ska vara.

Själv har jag så ont i min högra sida bärt Alice lite för mycket en period nu igen, försöker att få henne att gå så mycket som möjligt men inte alltid så lätt när hon är trött. Speciellt när man är i affären är hon omöjlig. Alltid ska hon ha en egen liten vagn, men den har hon tröttnat på efter 5 min. Ibland vill hon åka sådan där bil oxå men den får man inte sätta fast henne i för då får hon panik. För att hon då inte sitter fast så kliver hon ur hela tiden.

Nej ska ta tag i det viktiga nu och inte sitta för länge här vid datorn. Ska lämna Alice på dagis 10.30 som vanligt idag.

Lite nya och gamla bilder



I badhuset med Öppna förskolan 20100326



Alice åker bil 20091022



Alice leker på gården med sin bil 20100911



20100303 på ICA Maxi Karlskoga



20091213 Alice är tärna



20100330 Alice på öppna förskolan



20100402 Alice åker bbil på Coop Forum



20100426 Bergviks Köpcenter Karlstad



20100507 Bagarns Brödbod



20100828 På tivoli i Nora



20100906 Hjälper mormor i tvättstugan

Dålig uppdatering

Hej hej nu har jag varit riktigt dålig på att uppdatera bloggen på ett par dagar. Vet egentligen inte varför men tiden har inte riktigt räckt till. Tänkte i alla fall försöka få ner ett par rader nu. Har lite egen tid då jag sitter hemma hos mamma för att göra Ior sällskap.
Meningen var nämligen att de skulle börja med våra balkonger igår för att byta ut fasaderna och renovera golv och tak, men trots det är tisdag har ingen ännu setts till. Henke ringde dem och då trodde de att de skulle komma igång under dagen. Vi som slet som tusan för att få undan allt på balkongen i söndags. Dessutom har mamma inte vågat låta Ior vara ute på balkongen heller för om de ska börja med arbetet. Nu ska de tydligen börja med de nedre balkongerna så att han kanske kan vara ute lite i alla fall ett par dagar till. Har varit lite orolig Ior för att han inte fått vara ute.

Förra tisdagen började jag i alla fall min praktik på Keramikfabriken. Inget jag direkt hade sett fram emot eftersom att jag inte gillar att måla, men det har gått över förväntan som tur är. Jag har varit där tis-torsdag 11-15. Alice har de dagarna varit på dagis. Tisdagen blev hon lämnad 11 och de övriga dagarna 10.30.

Men nu blev det strul med att lämna Alice kl 11 på tisdagar då Henke börjar först kl 14. Då ska hon lämnas kl 13. Tur var kunde jag byta dag på praktiken så att nu kommer hon vara på dagis ons-fredag istället en tid framöver.

 

Tanken var att jag skulle ha börjat en kurs på måndag genom Activa men det blev inte så då den var full redan. Så nu ska jag endast koncentrera mig på praktiken. Tycker tyvärr det är lite få timmar i veckan. Vet bara inte hur det ska kunna utökas eftersom att de har stängt måndagar och de andra dagarna öppnar de först klockan 11.

 

I torsdags målade jag min första grej, en liten igelkott. Ska lägga upp en bild på den här vad det lider. Måste bara få fram kameran. Kanske lägger upp den senare idag.

I söndags firade vi Henkes 35 årsdag med släkten hans, eller dvs. hans mamma och bröder samt min mamma och bror. Ekonomin tröt lite för min del så han kommer att få en present senare av mig.

Alice hon pratar som bara den hela tiden nu även om det inte kommer så mycket förståeliga ord ännu. Det har släppt mer och mer sedan hon började dagis och det är så kul tycker jag. Hon har alltid varit en samlerska oavsett vad det gällt. Henke är mer orolig än vad jag är för att hon ännu inte pratar, men som jag säger hon har inte ens fyllt 2 ännu så det kommer. Vore skillnad om hon skulle fylla 3 i januari och inte pratar ännu.

Om en stund ska jag fara ner på stan för att kolla efter höstskor till Alice. Gjorde ett riktigt fynd igår, köpte 2 par vinterskor på Coop Forum för 249 kr. Det var ½ priset på dem om man var Coop medlem med medlemskort. Aldrig fel när man kan göra lite fynd för det är så dyrt med barnkläder ändå.

Ska försöka uppdatera här lite oftare i framtiden. Tänkte lägga upp lite gamla och nya foton nu här i bloggen.


Alice älskar hamburgare


Min lilla tjej älskar hamburgare så jag hittade detta sett med saker från Mcdonalds på en loppis tyvärr var det inte komplett men Alice verkar ha kul med det ändå.




Vulkanmarkens saker

 

Här kommer äntligen en bild på den söta vovven vi köpte Alice på vulkanmarken

 

 

Här kommer en bild på byxorna jag köpte på Lekerstugan i Degerfors av märket Name It


Äntligen

har jag tid att sätta mig ner och uppdatera lite här. Har egentligen inte hänt så mycket. Blev bara lite irriterad igår för att min arbetskonsulent ringde när jag satt hos frisören igår och väntade på mamma. Hon meddelade mig då att jag ska vara på AF på måndag kl 14.30. Hur förutseende får man vara. Har inget dagis på måndagar så det blir att ta med Alice dit hur det nu ska gå tillväga. Hon som hatar att sitta still precis som andra småbarn när det är viktigt att man gör det.

Hon har dessutom varit kanonduktig i flera dagar nu. Vi var ju till Örebro i tisdags med mamma för hon skulle till USÖ då blev hon bajsnödig och gjorde sina behov på toaletten på Toys U Rus. Riktigt duktig tjej. Igår gjorde hon delar av det hemma hos mamma. Hört att det ska vara det svåraste att lära dem att bajsa på potta eller toalett men hon gör det hellre där än i blöjan.

Igår var det extra jobbigt att lämna henne för att hon var jätteledsen när jag gick ifrån henne på dagis. Men fick nog en förklaring i att hon dessutom hade sovit 1 h och 20 min på förmiddagen. Rann dessutom i näsan igen så det är väl dags för henne att ta nästa sjukomgång då. Hoppas inte det nu när jag ska börja praktiken på tisdag. Men men det är så att ha barn, det är ju nu hon håller på att bygga upp sitt immunförsvar.

Idag har vi haft en jättemysig dag hon och jag. Hämtade mamma på hennes jobb imorse 9.15. Efter det åkte vi till Coop Forum för att köpa kolja som var billigt (åt det idag var mums). Alice blir alltid så galen när hon ser bullar så istället för att köpa en på Coop åkte vi ner till Bagarns Brödbod. Och som vanligt gick hon in där alldeles själv. Eller gick hon sprang in rättare sagt. Hon vet vad hon vill den här lilla damen. Fikade där, Alice fick en wieneråtta och en kaka.

När vi kom hem var hon så trött att hon däckade, vilket även mamma gjorde tyvärr. Alice och jag sov närmare 3 timmar. Vet inte vad det är men min förkylning vill inte släppa har ont i halsen igen. Efter att vi sovit tog jag en liten röj här hemma. Fick något knäppeslag och fick iväg på byrån som stod i Alice rum in till vårt sovrum som ska ha gjorts ett tag. Riktigt tungt var det. Duktig som hon var Alice satt hon framför tv;n och kollade något på Playhouse Disney, antagligen Musse eller Oso som är hennes favoriter. Nya äventyr med Nalle Puh är något som absolut inte går hem hos henne. Antingen ger hon en tv dosan så man ska byta kanal, eller så skriker hon så man byter eller springer därifrån. Vet inte vad det är.
Efter att ha städat lite grann och jag var i mitt esse, då kom Alice och ville ut så det var bara att avsluta och gå ut med henne.

Imorgon blir det "Oxhälja" i Filipstad. Hoppas att det blir bra väder. Får ta med Alice imorgon oxå fast jag hade hoppats slippa det. Henke ska åka och fixa mammas bil som är trasig. Lambdasonden som gått den här gången.

RSS 2.0