Provsvar gav inte det jag trodde

Igår ringde då doktorn med mina provsvar, blev lite förvånad att de fått svar så fort.
I alla fall så visade provsvaren att allt såg bra ut med njurar, lever, blodvärde och blodkroppar. Det de istället hittade var att jag har förhöjd ämnesomsättning vilket de inte kan svara på förrän jag tagit mer prover, som jag ska upp till vårdcentralen och göra om en liten stund.
Igår fick Alice komma till dagis för första gången på nästan 3 veckor och jag har inte sett henne så glad på hur länge som helst. Det hade gått jättebra på dagis hela dagen och inte ens en protest när pappa lämnade. Hon hade kramat honom frivilligt, vilket hon sällan gör, sedan sprungit in på dagis.
När jag hämtade henne var hon jätteglad då oxå, vi besökte mormor en sväng på hennes dagis. Det tyckte Alice var kul, fick nästan inte henne därifrån. Sen däcka hon utan ett enda ljud runt 19.30 och sov till 7.25 imorse.
Själv önskar jag att jag finge må bra snart. Känner mig pigg och utvilad när jag vaknar, sedan när jag varit uppe en stund är det kört. Vet inte vad jag ska göra snart?

Sjukskrivning

Fick ju förra veckan medicin för min magkatarr men den medicinen har inte alls varit till någon hjälp. Nu är jag helt utmattad och har ingen ork eller lust till något. Medicinen har gjort att jag tappat aptiten totalt ett par dagar och fått tvinga i mig mat för att inte vara utan, mestadels har det blivit smörgås. Det enda jag kunnat dricka i princip är vatten.
Pratade med en doktor igår på jourtid som lovade mig en läkartid eftersom att jag mår som jag gör, när jag sedan ringde idag hade han bara beställt ett prov på magsårsbakterier.... fick i alla fall komma iväg nu i eftermiddag. Förutom magsårsbakterieprovet så togs en hel del andra prover, skönt det, för att utesluta något annat.
Imorgon ska Alice i alla fall äntligen få gå till dagis efter nästan 3 veckor hemma, tror hon ska bli glad. Trodde vi skulle till dagis igår när vi besökte vårdcentralen för hennes del.
Nu ska vi väl ändå bli friska båda två hoppas jag med min nya medicin jag fick idag.

Inga bakterier bara virus

Inte visade det något på vårdcentralen idag heller trots att hon är jättegnällig och orkar ingenting nästan. De tog en snabbsänka. Den visade ingenting. Fick ett intyg att vara hemma till tisdag och rekomendation att det viktigaste är att få i henne vätska. Är hon inte bättre till måndag är det bara höra av sig igen. Bara att avvakta då.

ÄNTLIGEN

får vi komma iväg till vårdcentralen efter lite tjat. Alice är fortfarande inte bra. Hon vägrar att äta riktig mat och så har det varit till och från sen i december. Hon har aldrig varit en storätare men har för det mesta smakat på maten och ätit lite grann. Nu äter hon inte ens det som hon normalt älskar, som glass och munkar från Ica. Ingen energi har hon, vilket en annan inte får heller efter att hon inte mår bra.
Igår när hon skulle sova låg hon och skrek aj, aj... men vet inte var hon hade ont. Sov oroligt gjorde hon inatt oxå. Nu hoppas jag att de gör en riktig utredning på vad felet kan vara.
Alice har ju nyligen haft en bakterieinfektion i luftvägarna så det kan vara den som har återkommit, eftersom att hon inte fick penicillin för det.
Återkommer senare idag med vad beskedet blev.

Cykelreparatörer

börjar jag undra om de inte är på vårdcentralen. Då Alice haft diarre och kräkts nästan en vecka till och från skyller de på att hon är uttorkad fast hon kissar precis som vanligt men är allmänpåverkad och vill inte äta. Inte konstigt hon inte mår bra heller. Inte fick hon en tid dit för att kolla upp henne istället gav de råd om att jag skulle försöka tvinga i henne mer vätska och kex, det är lätt om hon inget vill ha. Glass och munkar är något hon normalt gillar men det vill hon inte ens titta åt nu när hon inte mår bra.
Själv dras jag med min magkatarr och lösa mage oxå. De gav mig då råd att undvika mjölk, köpa proviva och omeprazol på apoteket. Det visade sig när jag kollade in den att medicinen kan jag inte äta i samband med min ångestmedicin klomipramin. Blir galen på detta snart, orkar inte med denna mage för jag har ingen energi. Har dessutom gått ner 5-6 kg de senaste månaderna utan att bantat. Har t.o.m. ätit mer nu än förut ändå har jag tappat vikt. Försökt i 2 år att bli av med de sista gravkilona, nu är de borta men känns inte så bra då det kan bero på jag inte mår bra.
Trött är jag oxå fast jag sover som bara den, ska bege mig iväg och köpa proviva sen, får se om man kan äta det den här gången sist jag försökte mådde jag bara illa.

Aldrig kvitt

denna förbaskade magbakterie, vet inte vad det är egentligen. Trodde då igår att Alice äntligen var bra så hon kan komma iväg till dagis framåt onsdag men icke sa nicke verkar det som nu. Var kört för henne igen, nu var det nästan som diarre igen. 2 ggr dessutom, den första gången på toaletten och den andra i blöjan. Nu får det vara nog.

Aldrig friska

Nu är vi inne i period igen med sjukdom, blir galen på att aldrig få vara friska.
Själv har jag fått magkatarr efter att jag börjat på Jysk, vet inte egentligen om det är min sorts arbete. Jag vill gärna arbeta i affär, men är mer intresserad av en vanlig matvaruaffär. Saknar  min förra praktikplats otroligt mycket ibland. Där mådde jag aldrig dåligt, var istället åt andra hållet att jag ville vara där fast jag var dålig. T.o.m när mamma låg inne i Örebro så kämpade jag mig dit, vet inte om det skulle vara samma sak nu.
Magkatarren har nog mycket med att göra med allt som hänt runt omkring de senaste månaderna. Är nu jag märker hur mycket jag saknar Ior. Försökt att övertala Henke att skaffa en kattkompis till vår Frasse, men det vill han inte gå med på, tycker att det räcker med Frasse. Själv tycker jag att han är så ensam.
Skulle gärna vilja ha en ny liten kanin men det är för tätt in på Ior. Får smälta in lite och sen får jag se om jag känner samma sak i sommar. Bestämde mig för att aldrig skaffa en ny kanin när jag fick låta Ior somna in, men nu har tankarna kommit igen på en ny kanin eller kanske två för att de ska ha varandra. Men nästa gång ska de kastreras om det blir tjejer vilket är det bästa.
Alice var väldigt gnällig redan i tisdags och när jag var och målade keramik hade hon bajsat 3 ggr på dryga 3 timmar. Inte alls normalt för att vara henne. De sade även på dagis hon inte hade varit sig själv. Onsdagen var helt ok, förutom att jag fick gå hem pga min magvärk. Sen på onsdag kväll var det kört. Jag hade lagt mig och Alice låg i sin säng. Alice vaknade och Henke skulle kolla till henne när han såg att hon hade kräkts i hela sängen. Blev sedan  en gång till men efter det var det över. Skönt det, men å andra sidan så är hon jättegnällig hela tiden. Idag sov hon 3 timmar på eftermiddagen, gick knappt att få liv i henne.
Imorgon blir det i alla fall Örebro då ska vi äntligen köpa vår nya säng och en ny byrå till Alice. Tänkte även köpa lite mer kläder till Alice, har insett hon inte har så mycket tröjor att använda längre. En del börjar att bli litet igen. Tycker att jag handlat massor en period nu men det hjälper inte, hon växer. Sen är det så himla olika storlekar på kläder beroende på var man köper dem...
Nej nu är det snart Vem vet mest på 2:an sen blir det Let's Dance klockan 20 på fyran. Se när Alice vill sova ikväll då.

RSS 2.0